Julafton i Playa

Publicerat: 2012-01-05 Kl: 22:42:14 | I kategori: Vardagen


Väldigt konstigt var det att fira jul för första gången utan sin kära familj och vänner, utan snö, pepparkakor, kyla, julemyset, julgran och allt vad jul innebär. En del tycker att jul bara är en stressig period under året.

Men nej, inte vi! We love Christmas!


Det verkar som man aldrig är nöjd. Hemma i Sverige sitter man annars och drömmer sig bort och önskar att man kunde få vara på en varm plats under jul. Här i värmen sitter vi och längtar hem till allt, kylan, att få kura in sig under filten i soffan med varm glögg. Att få vara nära alla man håller kär.


Men vi ska inte klaga. På kvällen var vi hembjudna till Lena och Perre på svenskt julbord. Köttbullar, Janson, prinskorv, leverpastej, potatis och sill etc. Och för att inte glömma GLÖGGEN =)
Så lite julkänsla blev det tillslut.


 

 



 


Kl 05:20 på julaftons morgon så blev vi väckta av att Helens familj ringde och väckte oss på Skype. =) Väldigt roligt att få vara med att fira tillsammans med dem under ca 30 min. Efter samtalet var de dags för dem att gå och äta jullunch. Vi däremot skulle upp och jobba…


Efter några samtal med nära och kära hemifrån så har det under julhelgen kommit mycket tårar från både lipsillarna Helen och Alex. Vi har saknat alla så mycket så det nästan blivit outhärdligt. 


När man är långt borta och länge så inser man mer än någonsin hur mycket ens familj och vänner betyder för en. Innerst inne uppskattar man nog alla och allt man har i livet, kanske är det bara lätt att glömma bort det ibland. Med den här distansen och tiden ifrån allt och alla där hemma gör att man helt plötsligt värdesätter det så mycket mer. Den tacksamma känslan över det man har, är obeskrivlig. Att vara borta så här ett tag kan nog vara nyttigt, inte minst för att inse hur lyckligt lottad man är över vad man har, som annars är så lätt att ta för givet.


Trots att vi har det bra här, så är det inte alltid lätt att vara i paradiset…

Tack för att ni finns och för att Ni är dem Ni är
All vår kärlek till Er! God Jul!

 

Puss & kram


Kommentarer
Postat av: Caroline

Förstår era kloka ord! Hemma längtar man bort och iväg å när man är iväg längtar man hem, konstigt nog! Men tur för er att sverige o vänner o familj här hemma inte försvinner iaf!!!



Det såg ut som att ni hade det jätte mysigt med julmat å julmys!



2012-01-06 @ 00:16:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0