Orkanväder på väg...

Publicerat: 2011-10-26 Kl: 20:59:44 | I kategori: Allmänt


DN.se idag

Orkanen ”Rina” har satt kurs rakt mot Mexikos karibiska kust och ökar i styrka på sin väg. Turistmetropolen Cancún förbereder sig på ett nytt kaos bara sex år efter den förödande ”Wilma”. Det kan bli aktuellt att evakuera hela ön Holbox.

"Rina” befinner sig på onsdagsmiddagen svensk tid ungefär 40 mil sydost om ön Cozumel utanför Yucatánhalvön i Mexiko. På satellitbilder beskriver orkanen en vacker, vid virvel, men därunder rasar vindstyrkor på över 40 meter per sekund.

Till kvällen tros ”Rina” bli en kategori 3-orkan, vilket betyder vindar på uppemot 50 meter per sekund. Den väntas hålla samma styrka när den på torsdagskvällen (lunchtid lokal tid) slår in mot Cozumel. Därefter kommer den att stryka längs Mexikos karibiska kust, rakt över kända turistorter som Playa del Carmen och Cancún.

 

Ja, lite nervösa börjar vi allt bli. Vi har aldrig varit med om någonting liknande och vet inte alls hur detta kommer gå.

Isak och Lena & co har bott här flera år och har varit med om detta några gånger tidigare. Enligt dem är det här ingen fara så länge man håller sig inomhus, har tillräckligt med mat, vatten och andra nödvändigheter. Vi ska ut idag och skaffa oss allt vad vi behöver och sen tillbringa orkantiden med dem.

Det som kan bli lite jobbigt om man är några stycken i samma rum är att Allt, alla fönster och dörrar måste vara stängda. Och eftersom strömmen kommer brytas så kommer det inte finnas någon fungerande fläkt eller AC, så jag antar att det kommer bli fruktansvärt varm och kvavt för ett tag. När alla batterier till datorer och dylikt dött så finns det inte så mycket man kan sysselsätta sig med, därför har vi bestämt oss för att köpa lite vin och andra alkoholhaltiga drycker så får man sysselsätta sig bäst man vill.

Frågan nu är bara, hur stora kan oddsen vara att Vi befinner oss mitt i detta?

Man slutar aldrig förvånas. Antar att vi får se detta som någon slags ” En erfarenhet rikare” grej.  Det här kommer säkert att gå bra. Vi kommer alltså absolut att hålla oss inomhus och inte bege oss ut på något tok.

Hoppas ni har bättre väder där hemma…

Puss & Kram

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0