Mayaruiner och delfiner

Publicerat: 2011-11-14 Kl: 22:56:30 | I kategori: Platser värda att besöka


Iväg på lite roadtrip över dagen, mot Tulum för att få uppleva och se lite annat än bara Playa del Carmen.
I Petters bil drog vi iväg för att se de fachinerande Maya ruinerna. Det vackraste med just denna plats är läget. Högt, fritt och bara havet som bakgrund. Högst upp på klippan står en ståtlig pyramid.

Utsikten kan varit det vackraste vi någonsin skådat!
Från klippan går en lång trätrappa ner till ruinområdets egen kritvita strand med turkost klarblått vatten. Pricis så man föreställer sig när man tänker på Karibien.

Tur att man hade badkläderna med sig ;)
Varmt rekomenderat att besöka

Kort historisk fakta:
Det var antagligen spanjorerna som fick se Tulum för första gången år 1518. De återvände senare för att erövra halvön. Omedvetet förde de med sig sjukdomar som avsevärt minskade befolkningen. Och även Tulum, som så många städer innan, så övergavs staden 75 år efter spanjorernas ankomst. Det var en av de sista städerna som gav upp.

Vi åkte även och såg Delfiner, sjökor, rockor etc. Så nästa prioriterad utflyckt blir att bada med delfiner. Det var många turister som valde att göra det. Dock lite dubblemoral eftersom vi är emot djur i fångenskap... Men det är lite svårt att hitta en delfin i havet som man kan gosa och leka med. Vi får suga på karamellen och se hur vi gör. Det var i vilket fall väldigt roligt att titta på dem och lyssna när de "pratar".


Puss & Kram


Kommentarer
Postat av: Neo Mattsson / Lindberg

Gumman, här står jag och Neo och tittar på era nya filmer:) super härliga :) Vi är super avis på er, shiiiit vilket underbart vatten:)Saknar er nå otroligt mkt, man saknar er ännu mer när man få höra er prata :)fast mkt bra att vi har bloggen att följa :) Ni har en sjukt fin blogg <3 Nu skriker Neo mer mer mer, han vill se filmerna igen & igen :) haha ! Ha det bäst ! Puss & Kram

2011-11-15 @ 18:46:21
Postat av: Caroline

Åhhhh va super härligt det ser ut, jag älskar Alex starka insats som reporter!!!! Hahaha. Det är så skönt o höra era röster även om din röst bara kommer i form av lite skratt bakom kameran, ehhehe. Shit de där vattenet minns jag från Australien när vi va ut å seglade! Jag åker till Borlänge på fredag! Tänkte hälsa på på salongen!!! Hehe ser att vi är 2 om att behöva fylla i bottenfärgen, heheh inte lätt atta vara avdankad gammal frisör som inte har alla saker tillgängliga. Läste om egypten, lite närmare att hälsa på, dock hade jag nog föredragit att komma till Karibien!!!! Miss u babe

2011-11-16 @ 22:08:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0