Dykning i Cenote

Publicerat: 2011-11-27 Kl: 23:17:43 | I kategori: Min karriär



Idag var vi iväg och tränade ytterligare inför det slutliga provet som kommer hållas vid denna cenote om exakt en vecka. Nervöst och spännande.

 
Vi passade även på att göra ett cavern dive, vilket är som ett grott dyk, skillnaden är att man simmar mot en öppning på andra sidan. Vi simmade alltså från en cenote (under marken) till en annan cenote, som fanns på andra sidan. Såå vackert... I början är det väldigt mörkt så ficklampor var behövligt...

En cenote är alltså ett hål i marken som bildats av ett vattenfyllt hålutrymme under marken där sedan vattennivån sjunkigt så taket inte orkat hålla samman. När taket då rasat bildas istället ett hål. Svårt att förklara men väldigt vackert och klart vatten...
På bilden ser man en liten klippa som går mer utåt, där dök vi ner och simmade in i grottan :)
Kristallklart vatten där det knappt syns att man är i vattnet, det ser mest ut som att man svävar i luften. Bubblorna är dock lite avslöjande ;)









 

 

Obeskrivlig känsla :)

PUSS & KRAM


Kommentarer
Postat av: Mamma

Det är så vackert, och tänk att det är du som får vara med om detta. Stort. Kramiz sv.mor<3

2011-11-28 @ 15:17:18
Postat av: Caroline

SHIT, wow, vilken grej, men när jag läser detta blir jag faktiskt lite rädd, jag hade faktiskt fått cellskräck, å när du sa att det va mörkt, ännu värre!!!! Men men skulle inte vilja uppleva en sådanhär sak. Nu kommer du inte sitta på pensionatet o sucka varför du aldrig gjorde det där du drömde om så mycket!!!!



Puss till en saknad kompis

2011-11-28 @ 22:16:01
Postat av: Ninni

LalalalooooooVELY <3

2011-11-30 @ 23:15:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0